Oldalak

Laman

2015. augusztus 26., szerda

Te milyen nőket és férfiakat képzelsz el?

Kép: Identity by Jeffrey Wang
(Komolytalan felvezetés.) Már készülünk rá egy ideje, hogy feltegyük nyilvánosan is ezt a kérdést, aztán a Pál Móni (SajátSzoba) tegnap megnézte, és kiderült, hogy a spirituális energiát aktivizáló visszatérés az pont ma van, és ráadásul a 26-os a 8-as szám legmagasabb szintű új spirituális frekvenciája. Bár én nem értettem a levezetést, de a lényeg:  a mai nap éppen megfelelő arra, hogy bemutassuk közös kérdéseinket, amik nem csak hogy izgalmasak, de ráadásul tudományosak is.

(Komoly folytatás.) A kérdőívben férfiakról és nőkről, nemi szerepekről és nemek közötti viszonyokról kérdezünk mindenfélét. Igen, az “f betűs szó” is többször szerepel benne. Nincsenek jó meg rossz válaszok, pont az lenne az érdekes, hogy végre átfogó képet kapjunk a nemi szerepekkel, nemek közötti kapcsolatokkal és egyenlőtlenségekkel kapcsolatos vélemények sokféleségéről és persze a közös pontokról is.
A kutatás első eredményeiről terveink szerint  az idei NYIM11-en beszélünk először majd, aztán persze írunk is mindenfélét, és haladunk tovább.
Ha kitöltitek a kérdőívet, azzal jelentősen hozzájárultok a nemi szerepek szociálpszichológiai szempontú vizsgálatainak elmélyítéséhez. Sőt, ha elég sokan kitöltitek a kérdőívet (azaz elég nagy lesz a statisztikai ereje az adatállománynak), akkor még az is lehet, hogy  fogunk tudni csinálni egy magyar sztenderd feminizmus kérdőívet is.

A kérdőívvel együtt debütál az IPPK-n kollégámmal együtt fejlesztett Virtuális Labor is. Puritán külseje mögött komoly képességeket rejt; és úgy tervezzük, hogy a kutatás további szakaszaiban ezeket nyilvánosan is csillogtatni fogja. Tudományos alapon visszajelez például személyre szólóan a kitöltőnek, és elárulja /milyen/ feminista/-e vagy sem/.

Szóval töltsétek ki és terjesszétek másoknak is, tényleg nagyon kíváncsiak vagyunk!  

5 megjegyzés:

  1. Sziasztok, szeretnék néhány megjegyzést fűzni a kérdőívhez, nem tudom, hol tehetném? Elkezdtem kitölteni, de feladtam... :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Zsófi, a kérdőív végén van lehetőség visszajelzést írni. Ha nem szeretnéd végig kitölteni, írhatsz a szabo.monika@ppk.elte.hu címre is. (Itt a blogon is szívesen beszélek majd később róla, ha lezárult az adatfelvétel, most, amíg mások töltik, nem célszerű "kibeszélni". :-)

      Törlés
  2. elakadtam a nemeknél.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, ez a kérdőív most nőket céloz meg, de a jó hír, hogy már dolgozunk a férfiaknak szóló változaton is, szóval visszavárunk, Sándor! :-)

      Törlés
  3. Itt az első tanulmány a kutatásból! :-) Készülőben a továbbiak is!
    http://tntefjournal.hu/vol6/iss1/szabo_pal.pdf

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.