Oldalak

Laman

2014. szeptember 26., péntek

Született feminista


A blogról való igazolt hiányzásomnak több oka is van, leginkább költözéses okok. Földrajzilag és fizikálisan a Verőce-Heidelberg, virtuálisan pedig a Blogger-Wordpress viszonylatokban.
Az évadnyióról lassan lekésem, szeptember vége van  (akadémiai szocializáció: az év szeptemberben indul!), de még zöldel a nyárfa az ablak előtt, így bejelentkezem.  Ugyan nem a német feminizmus aktuális diskurzusairól számolok be, és nem is az új, dinamikus WP blogfelületen, de idővel  - úgy tervezem - mindkettőre sor kerül.
A feminista kutatás és oktatás távlataival éppenséggel most Magyarországon foglalkoztak  két egész napon keresztül, kerek évforduló méltó témájáként (10. Nyelv, Ideológia, Média Konferenia). 
Ami meg engem foglalkoztat, az az identitás, úgy általában is, most pedig a feminizmushoz való viszonyrendszere kifejezetten. Az "antifeminista vagyok"-tól a "nem vagyok feminista, de..." gondolaton keresztül az "így néz ki egy feminista" felvállalásig. Többször beszéltem már erről, a hétköznapi tapasztalatokon túlmutatóan ez az előadás a vonatkozó identitás-elméletekből is idéz néhányat. Szóval: vannak-e született feministák? :-)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.